Pređi na glavni sadržaj
Sve kolekcijePodešavanja sistema
Kako povezati raspoloživost soba da mogu da se izdaju kao cela vila ili pojedinačno?
Kako povezati raspoloživost soba da mogu da se izdaju kao cela vila ili pojedinačno?

Kako podesiti linkovanje soba

Ažurirano pre više od nedelju dana

Za povezivanje soba, da bi mogle da se izdaju pojedinačno ili kao cela vila potrebno je ići na sva podešavanja > Sobe/Dodaci.

Nakon toga je potrebno ući u podešavanja prvo tipa sobe koji želite da izdajete kao celu vilu (koja se, na primer, sastoji od 2 sobe, u našem primeru tip sobe se zove Villa)

I dalje u delu naprednih podešavanja označiti kućicu "Povezani kalendari tipova soba". Kada štriklirate pomenutu kućicu, otvoriće se padajući meni "Povezani kalendari tipova soba" da izaberete koje tipove soba povezujete da zajedno daju raspoloživost 1 za Villu (u našem primeru). Kada ste to uradili kliknite na dugme "Sačuvaj".

Kada smo ovu komandu zadali programu, funkcionisaće na sledeći način:

  • Ukoliko neko rezerviše celu vilu ili je Vi ručno stavite na raspoloživost 0 ili zatvorite za prodaju, automatski će se sobe koje su povezane sa njom (odnosno zajedno čine VIllu) otići na raspoloživost 0 i biće zatvorene za prodaju

  • Ukoliko neko rezerviše neku od soba povezanu sa Villom ili ih Vi ručno stavite na raspoloživost 0 ili zatvorite za prodaju, automatski će cela Villa otići na raspoloživost 0 i biće zatvorena za prodaju

Slanjem ovakve raspoloživosti na online kanale se smanjuje mogućnost da Vam se u isto vreme rezerviše cela vila i neka od soba pojedinačno i odete u overbuking.

Napomena: Ukoliko je urađeno povezivanje soba na gore naveden način, kada radite neke komande iz odeljka Prices&Restrictions u vezi zatvaranja soba za prodaju, potrebno je da se ta Villa isključi, da se ne ide na opciju "Označi sve".

Da li je ovo odgovor na vaše pitanje?