Pređi na glavni sadržaj
Sve kolekcijePodešavanja sistema
Podešavanje soba, izmena naziva, brojeva, opisa, dodavanje slika
Podešavanje soba, izmena naziva, brojeva, opisa, dodavanje slika

Kako podesiti automaski mail za raspoloživost po tipu sobe, kreiranje iCal linka

Ažurirano pre više od nedelju dana

Sva podešavanja i promene u vezi soba vrše se kroz deo Sva podešavanja>Sobe/Dodaci

U levom delu ekrana će se izlistati postojeći tipovi soba. Ukoliko kliknete na ikonicu olovčice pored svakog tipa sobe otvoriće se podešavanja za taj tip sobe.

Klikom na ikonicu kantice možete obrisati tip sobe.

Klikom na ikonicu olovčice otvara se iskačući prozor za Uređivanje sobe.

U tom prozoru možete promeniti tip sobe, naziv, kratki naziv ili dodati/smanjiti broj jedinica koje pripadaju tom tipu sobe.

Ukoliko želite da uklonite neku jedinicu samo kliknite na "x" a da dodate nove kliknite na "+". Da izmenite postojeći broj sobe, jednostavno umesto trenutnog napišite novi broj.
​​

Ukoliko skrolujete stranicu za uređivanje soba, ispod ikonice "+" za dodavanje novih soba, nalazi se deo gde možete izmeniti ili dodati informacije u vezi sobe, kao što su maksimalni broj osoba, površina sobe, takođe za svaki tip sobe možete štiklirati kućice sa sadržajima koji se u toj sobi nalaze.

Napredna podešavanja soba

U naprednim podešavanjima možete odrediti da li želite da (1) ograničite dostupnost tog tipa sobe, definisati (2) minimalni i (3) maksimalni broj odraslih osoba i (4,5) dece koji se mogu smestiti u sobu. 

Takođe, možete označiti kućicu pored svake opcije koju želite da "aktivirate".

1. Koristi za Booking engine 

ukoliko želite da soba bude vidljiva za rezervisanje putem Vašeg veb sajta, potrebno je da ova kućica bude štriklirana

2. Cena po broju osoba 

otvara polja za definisanje cene po osobi, za taj tip sobe, ovakvo definisanje cene kroz OTA Sync softver će važiti za cene na Vašem veb sajtu

3. Kreiraj iCal link

ukoliko štriklirate ovu kućicu u delu naprednih podešavanja, kreiraće se link ka Vašem kalendaru dostupnosti za taj tip sobe. Potrebno je da se ovakav kalendar kreira za svaki tip sobe pojedinačno

4. Postavite obaveštenje putem e-maila za raspoloživst.

Ukoliko želite da dobijete obaveštenje kada se raspoloživost za taj tip sobe spusti ispod određenog broja, potrebno je da označite ovu kućicu u delu naprednih podešavanja i da nakon toga u polja koja se otvore unesete adresu na koju želite da obaveštenje stigne, kao i željeni parametar dostupnosti. 

Na samom kraju prozora za uređivanje soba nalazi se deo gde možete dodavati/brisati ili menjati već dodate fotografije soba.

Fotografije brišete na ikonicu "x", a redosled im menjate prevlačenjem na željenu poziciju.

Kada završite sa podešavanjima svakog tipa sobe ne zaboravite da kliknete na dugme "Sačuvaj" i tako sačuvate sve izmene koje ste izvršili.

Napomena: Svi opisi, slike i izmene koje radite u podešavanjima soba će biti vidljive samo na Booking engine-u, neće se odraziti na druge onlajn kanale prodaje.

Da li je ovo odgovor na vaše pitanje?