Sve kolekcije
Gosti i skeniranja dokumenata
Kako skenirati dokument (pasoš ili lična) gosta putem aplikacije?
Kako skenirati dokument (pasoš ili lična) gosta putem aplikacije?
Ažurirano pre više od nedelju dana

Kao i uvijek, OTA Sync je tu da vam pomogne da obavite isti posao koji radite, ali barem 5-10x brže i da spreči ljudsku grešku. To radimo konstantnim dodavanjem puno vrhunskih funkcija, a jedna od njih je MRZ CODE Scanner.

Mašinski čitljiva zona – MRZ linije/kod je troslovna skraćenica od “Machine Readable Zone”, koja se nalazi u većini putnih pasoša i nekih vozačkih dozvola i ličnih karata. Skeniranjem MRZ koda iz dokumenata vaših gostiju možemo automatski povući njihove lične podatke u naš sistem tako da ne morate ručno unositi gomilu podataka.

Da biste to učinili, sledite dolje navedene korake:

  1. Prijavite se sa svojim korisničkim podacima i idite na opciju Rezervacije

3. Kliknite na na neku od postojećih rezervacija da bi ste ušli u detaljan pregled (ili unesite novu, a zatim idite na pregled te rezervacije) i skrolujte dolje do dela za goste

4. Odaberite na postojećeg gosta ili simbol “+” da dodate novog gosta

5. Iznad imate simbol “?” gde možete kliknuti i slijediti instrukcije koje je potrebno uraditi nakon što kliknete na “Snimite fotografiju koda sa ID dokumenta”

Važno je napomenuti da uslikate jasnu sliku kako bi skener mogao raditi savršeno. Ako je slika napravljena pri slabom svjetlu ili nije jasna, može doći do grešaka, u tom slučaju imate mogućnost ručnog uređivanja automatski dodatih detalja o gostima kako ne bi bilo greške u podacima koji se kasnije koriste.

Na kraju naravno, samo sačuvajte, i sledite proceduru za dodavanja podataka o ostalim gostima za tu i sledeću rezervaciju.

Ako želite da provjerite kako registrovati goste na eTurista/eVistor/erb90 sledite uputstva na sledećem linku: https://intercom.help/otasync/sr/articles/6321102-kako-registrovati-goste-za-e-turista-e-visitor-ili-rb90

Da li je ovo odgovor na vaše pitanje?