Pređi na glavni sadržaj
Sve kolekcijeRačuni
Problem sa fiskalizacijom u Srbiji?
Problem sa fiskalizacijom u Srbiji?

Račun je fiskalizovan, a nije izašao iz štampača? Račun nije fiskalizovan, sistem prijavljuje grešku

Ažurirano pre više od nedelju dana

Da biste fiskalizovali račune iz sistema potrebno je prethodno aktivirati modul za fiskalizaciju, za više detalja pogledajte ovde.

Ukoliko ste sve podesili kako treba, a prilikom pokušaja da fiskalizujete račun se javi greška i da je potrebno da kontaktirate podršku, potrebno je proveriti sledeće:

  • Da li na računu imate neki artikal koji je sa iznosom od 0 dinara ili pogrešnom poreskom stopom. (Podsećamo da su u Srbiji aktivne samo 3 poreske stope: 0%, 10% i 20%)

  • Proverite da li je bezbednosni element, neophodan za fiskalizaciju, pravilno prikačen za računar

  • Ukoliko ste račun zatvarali na pravno lice, proverite PIB.

    Ako niste ukucali dobar PIB za pravno lice u Srbiji, fiskalizacija nece proći (nepostojeći PIB).

    Što se tiče pravnih lica registrovanih u inostranstvu, maksimalan broj karaktera koji poreska uprava dopušta je 17. Ako ukucate više od 17 karaktera (brojeva i/ili slova) fiskalizacija će prijaviti grešku

  • LPFR Vam nije upaljen (ikonica se uglavnom nalazi se u donjem desnom uglu, pored polja za datum i vreme) - upalite LPFR

  • Ugasite i upalite LPFR i pokušajte fiskalizaciju.

    Ukoliko niste sigurni kako da resetujete LPFR, restartujte ceo računar, tada će se aplikacija LPFR podići automatski sa sistemom i nakon toga pokušajte fiskalizaciju.

  • Ukoliko i nakon ovih provera ne uspevate da fiskalizujete račun, kontaktirajte podršku.

Kada je račun uspešno fiskalizovan, dugme za fiskalizaciju će postati sive boje, a klik na njega će Vas odvesti na stranicu poreske uprave za proveru računa.

Ukoliko vidite stranicu kao na slici dole, znajte da je uspešno fiskalizovan.

Ukoliko je račun uspešno fiskalizovan, a nije izašao iz fiskalnog printera, u dnu računa postoji dugme "kopija fiskala", kojom možete odštampati kopiju fiskalnog računa.

Pre toga, proverite da li je fiskalni štampač uključen u struju i da li je dobro povezan sa uređajem sa kog vršite fiskalizaciju.

Da li je ovo odgovor na vaše pitanje?