Pređi na glavni sadržaj
Mini bar modul

Upravljanje zalihama mini bara

Ažurirano ove nedelje

Modul mini bara (Inventory modul) je posebna funkcija dizajnirana da lako prati proces korišćenja mini bara od unosa proizvoda u skladište do praćenja svakodnevne potrošnje.

Podešavanje modula

Pre početka korišćenja ovog modula, potrebno je da se pravilno unesu artikli mini bara. 

Artikli mini bara se unose kroz odeljak Sobe/Dodaci i moraju biti uneti pod kategorijom Mini bar da bi bili vidljivi za dalje podešavanje modula.

Nakon što se to uradi, proizvodi će biti prikazani na stranici sa podešavanjima zaliha. Prvo se postavlja skladište, sa odgovarajućom količinom za svaki proizvod. Za početak, možete upisati bilo koji broj, s tim što količina treba da bude veća ili jednaka ukupnom broju tih proizvoda u sobama.

Community Verified icon

Na primer, ukoliko se trenutno 300 flašica vode nalazi u sobama, u polje količina u skladištu možete uneti svaki broj koji je jednak (300) ili veći od toga.

Nakon što je skladište popunjeno, treba uspostaviti normu za svaki tip sobe. Na primer, norma za tip sobe room1 je količina3 za svaki proizvod.

Na kraju, mini bar za svaki tip sobe se puni na osnovu postavljenog normativa, klikom na ikonicu za dopunjavanje (zaokružena na slici).

Kako su proizvodi uzeti iz skladišta da se popuni mini bar po sobama, potrebno je da se ponovo vratite do podešavanja količine zaliha u skladištu i sada podesite pravu količinu na osnovu broja proizvoda koji se u skladištu zaista i nalaze. 

Korišćenje mini bar modula

Mini bar se koristi kao bilo koja druga ekstra usluga. Artikli mogu biti zaduženi preko desktop aplikacije u bilo koju sobu koja je trenutno u statusu Gost došao ili Gost došao i platio

ili preko mobilnog telefona, preko aplikacije za domaćinstvo.

Napomena: Ako se pokuša zaduženje proizvoda u količini koja prevazilazi količinu proizvoda unetih u sobu po podešavanjima, pojaviće Vam se odgovarajuće obaveštenje.

Trenutno stanje mini bara u sobama se prikazuje kroz kalendar zaliha (Inventory calendar). U ovom primeru, 2 flašice vode su konzumirane u sobi, što se jasno vidi.

Ove vode se mogu napuniti manuelno, unosom novog broja ili klikom na ikonicu za dopunjavanje, što će dopuniti broj flaša vode na maksimum, prema podešavanju. Te vode će biti dopunjene iz skladišta (samim tim će se smanjiti broj u skladištu).

Zaduženja mini bara mogu biti obrisana kao bilo koja ekstra usluga, klikom na ikonicu kantice,

ali je u tom slučaju potrebno odgovoriti na dodatno pitanje, da li ova akcija iziskuje povrat proizvoda na stanje u sobi ili ne.

Ako je artikal mini bara zadužen na sobu greškom, kliknite na OK dugme. Ukoliko je artikal iz mini bara konzumiran, ali neće biti naplaćen gostu, u tom slučaju kliknite na dugme cancel.

Izveštaj vezan za mini bar modul

Izveštaj vezan za modul mini bara može se naći u delu Svi izveštaji - Izveštaj o inventaru

Ovaj izveštaj je podeljen u nekoliko različitih pregleda. Prvi pregled je pregled skladišta.

drugi pregled je pregled po sobama, u odabranom periodu.

Sledeća dva pregleda pokazuju promene nastale u skladištu

ili sobama, sa preostalom količinom nakon nastalih promena.

Poslednji pregled pokazuje rezime promena u skladištu, sa preostalom količinom inventara.

Da li je ovo odgovor na vaše pitanje?