Pređi na glavni sadržaj
Sve kolekcijePodešavanja sistema
Kako odabrati željeni jezik programa za rad i željeni jezik podrške?
Kako odabrati željeni jezik programa za rad i željeni jezik podrške?

Kako odabrati jezik na kom će se izlistavati tekstovi u bazi znanja, kao i podrazumevani jezik za štampu računa ili potvrde rezervacije?

Ažurirano pre više od nedelju dana

Kada pristupite stranici za prijavljivanje u sistem, u gornjem desnom uglu se nalazi dugme za odabir jezika za korišćenje sistema.

Dovoljno je da kliknete na neki od ponuđenih jezika i kada se prijavite u sistem, sve opcije će biti na izabranom jeziku.

Od samog odabira jezika pri logovanju u aplikaciju (srpski ili engleski) zavisi da li će Vam se naš chat za podršku sa korisnim i predloženim tekstovima izlistavati na srpskom ili engleskom jeziku.

Jezik koji odaberete prilikom prijave u sistem, znači da ćete sistem koristiti na tom jeziku, dok u delu Generalnih podešavanja profila u polju "Podrazumevani jezik" birate jezik koji će biti podrazumevan za štampu dokumenata iz sistema (potvrde rezervacije, rezervacione kartone, račune...)

Više o generalnim podešavanjima pročitajte ovde.

  • Ukoliko želite da štampa računa ne bude na podrazumevanom jeziku, već na nekom drugom, shodno želji možete odabrati jezik iz padajućeg menija u samom računu.

  • Prilikom kreiranja rezervacije, u drugom koraku možete odabrati željeni jezik, na kom ćete gostu poslati potvrdu rezrevacije putem e-maila, klikom na jezik iz padajućeg menija.

  • Rezervacioni karton koji štampate iz rezervacije će uvek biti na podrazumevanom jeziku koji podesite u Generalnim podešavanjima. Ukoliko želite da rezervacioni karton štampate na nekom drugom jeziku, dovoljno je da promenite podešavanje u generalnim podešavanjima, odštampate rezervacioni karton i nakon toga ga vratite na prvobitni željeni jezik, ukoliko je to potrebno.

Da li je ovo odgovor na vaše pitanje?