Sve kolekcije
Rezervacije
Rad na Kalendaru
Rad na Kalendaru
Ažurirano pre više od nedelju dana

Kalendar služi prevashodno kako bi olakšao rad sa rezervacijama, uključujući njihovo kreiranje, pregled i izmene.

Putem kalendara rezervacije se mogu praviti jednostavnim prevlačenjem levim klikom miša preko željenih datuma. Više informacija o kreiranju rezervacija može se naći na sledećem linku

Svaka rezervisana jedinica može se putem kalendara pomeriti u dva pravca. Prvi je datumski (horizontalno), dok je drugi po smeštajnim jedinicama (vertikalno).

Ukoliko se rezervacija premešta iz jedne smeštajne jedinice u drugu smeštajnu jedinicu različitog tipa, sistem će, u okviru upozorenja da dolazi do promene, da ponudi i opciju "Update prices". Ukoliko se izabere ova opcija, rezervaciji će cena biti promenjena u skladu sa cenovnikom koji je vezan za nju i novim tipom sobe. Podrazumevano (kada je ova opcija isključena) rezervacija će zadržati originalnu cenu.

Kada se rezervacija pomera na datum i smeštajnu jedinicu koju već okupira druga rezervacija, sistem će prepoznati overbooking i ponudiće dve opcije:

  1. Rezervacije mogu zameniti brojeve smeštajnih jedinica. Ova opcija biće predočena na kalendaru i pre završetka operacije.

  2. Postojeća rezervacija biće prebačena u "overbooking" sobu da bi oslobodila mesto novoj rezervaciji. Ovaj overbooking biće jasno naznačen i porukom iznad Kalendara.

Obe ove operacije neće uticati na datume kod postojeće rezervacije, već samo na onoj koja se svesno prevlači sa jednog datuma na drugi.

Pretraga kapaciteta

Putem filtera u gornjem desnom uglu

može se pristupiti naprednoj pretrazi kapaciteta. Dovoljno je odabrati željene datume, tipove soba i da li se traže slobodne ili zauzete sobe i sistem će prikazati rezultat na kalendaru.

Ukoliko je potrebna detaljnija pretraga, ona se može primeniti kroz listu sadržaja koji je prethodno unet na nivou soba. U sledećem primeru tražimo sve sobe sa pogledom na more.

Sama navigacija kroz kalendar može se vršiti klikom na ikonicu kalendara i traženjem odgovarajućeg meseca i dana, ili prekucavanjem na željeni datum u brojčanom formatu dan/mesec/godina, bez dodatnih znakova interpunkcije.

Filteri

Putem sledeće ikonice

može se ući u filtere za prikaz smeštajnih jedinica, kao i za prikaz samog kalendara.

Sobe se mogu sortirati prema tipu

Ili prema broju sobe, pri čemu se sobe mogu sortirati prema abecedi (1) ili prema spratnosti (2). Više o unosu spratova možete pronaći na sledećem linku.

Koji god način prikaza da se odabere, sobe (ili tipovi) se mogu i ručno sortirati prema potrebi jednostavnim prevlačenjem sobe (ili tipa) na željenu poziciju.

Ukoliko se prikaz boje rezervacije promeni sa podrazumevanog po statusu gosta na prikaz po kanalu prodaje

onda se otvara mogućnost da korisnik utiče na prikaz boje bilo menjajući boju u kanalima prodaje

ili direktno na rezervaciji.

Filteri sa donje strane utiču na prikaz samog kalendara, odnosno koje opcije će biti prikazane na njemu.

Opcije Availability, Price i Min. stay, ukoliko su uključene, otvorene su za promenu vrednosti direktno na kalendaru kada je podešen prikaz po tipu sobe.

Da li je ovo odgovor na vaše pitanje?